onsdag 31 december 2014

Julen.

Julen firades söderöver med smarrig julmat och bullrande släkt. Och granen stod grön och grann i stugan:


Vi bänkade oss framför teven när klockan blev tre. Det var en himla mysig studio i år. Mattorna band verkligen samman rummet:


Vi klappade en söt liten hund som vaktade julklapparna:


Katten vaktade vägen in till julmaten. Eller så ville han bara bli gosad med:


När all julmat var uppäten, eller rättare sagt när vi var mätta och trötta så åkte vi till midnattsmässan i Östra Sallerup. Det var väldigt stämningsfullt.


Ljuskronor glänste fint med alla tända stearinljus:


På juldagen promenerade vi ut i solen och tittade på vad byn hade att erbjuda. Det var inte mycket mer än frisk luft. Ån blänkte genom träden. Om man ignorerar parkeringsplatsen i bakgrunden så får man nästan lite kostymfilmskänsla. Eller så är det bara jag som börjar bli sugen på att se om Stolthet och fördom igen.


Bredvid stenbron låg ett gulligt litet hus och såg, tja, gulligt ut.


Sen gick vi hem och åt julgodis. Det var en fin jul.

lördag 20 december 2014

Kort på kort.

Det är inte bara jag som fyller år, andra har också gjort det. Då är det kul att pyssla kort som passar mottagaren. Som det här kortet med Fantomen som pretzelfantiserar:


Eller ett kort som ser ut som en Tardis:


Bigger on the inside! Nä, skoja bara. Kortet var precis så stort som det ser ut. Om man inte blinkar.

måndag 15 december 2014

30 år!

Tack för alla fina gratulationer!

Min första dag som trettioåring innehöll överraskningsbesök, rulltårta, ål, en liten varg av plast, jättestora hjärtformade solglasögon, garnfrossa, paraply, Orup, plastöron, Doctor Who samt väldigt mycket schnitzel.


Här ovanför visas dagens tema: dra bort de roliga solbrillorna från ansiktet. Typ hundra gånger. Men det gööör inget. Nu ska jag kolla på zombies och ramla i sängen som en. Puss och kram!