Jag bakade fruktbrödet från Martin Johanssons bok Enklare bröd. Det var inte så svårt som man kan tro. Höhö.
Först samlar man ihop ett gäng tranbär och aprikoser:
Sen gör man en deg:
Och låter det jäsa en stund. En lagom stund. Kanske kör man knåda-vika-metoden som han beskriver i sin bok. Det blir riktigt fin deg då.
Om man vill kunna rosta bröden utan att de fastnar så är det smart att lägga degen i en form. Och låta den jäsa lite till.
Sen är det skjuts in i ugnen som gäller, och efter det är brödet så grant och gott.
Och är man riktigt fiffig så kan man skära det i skivor innan man fryser in det. Bara att ta fram precis lagom många skivor och rosta. Och njuta med jordnötssmör. Mmm, jordnötssmör...
2 kommentarer:
Hur många bröd kan du göra till samma pris som ett i affären??
Farmors barnbarn
Svaret är alltid: en hel plåt!
Skicka en kommentar