tisdag 5 februari 2013

Saker man kan snaska på i Sydney.

Det är alltid kul att se vad folk fikar på i andra länder. Jag menar, alla tycker ju inte att mandelkubb och schackrutor är det bästa att ha till kaffet. Åkej, vad verkar folk käka här? Tårtor och pajer är poppis, och några är faktiskt ruskigt goda. Jag kan varmt rekommendera blackberry cheesecake. Björnbär = kalasgott.Vaniljkrämsbakelser. Japp, det här är en vanilla slice, vilket betyder mördegsflarn-med-jättejättemycket-vaniljkräm. Det smakar ungefär som att äta vaniljkräm med lite kaksmulor i. Och nej, man vill aldrig mer äta vaniljkräm. Ever.


Det är inte så mycket vetedeg i bullarna, folk använder oftare smördeg och massa sylt. Det här är nån slags bärgömma, typ som tjock hallongrotta? Gillar den konserverade aprikoshalvan längst till vänster. Jag tänker på påskbakelser, och tvålhalkiga aprikoser som är omöjliga att dela med sked.


För den som är orolig över sitt låga kalorivärde kan kanske en croissantglass vara något? Skär av ena änden av en croissant. Spritsa glass på den. Tadaaa! Croissantglass!
 

I affären kan man köpa rara små påsar med syltmunkar. Grodan med munkmunnen gör inte bara en utan faktiskt två tummen upp, då måste det vara bra grejer.

Jag tycker det är spexigt att man kan köpa ostringar istället för bågar. Och dessutom i kartong. Och tja, det var typ det. 

Känns det tråkigt med ostsnacks så finns det kartonger fyllda med Chickadees. They’re chicken flavoured fun! står det på kartongen.
 För dig som gillar kycklingsmak men ogillar själva kycklingen. Eller bara vill ha variation till dina ostbågsringar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tror du utländska turister i Sverige skriver när dom bloggar om typiska svenska fika tillbehör?? Lilla storasyster

mads sa...

Bra fraga! Hmm, kanske om vara smakakor med roliga namn, eller om karleken till prinsessbakelser?