torsdag 22 augusti 2013

Fruktbröd.

Jag bakade fruktbrödet från Martin Johanssons bok Enklare bröd. Det var inte så svårt som man kan tro. Höhö.

Först samlar man ihop ett gäng tranbär och aprikoser:


Sen gör man en deg:

Och låter det jäsa en stund. En lagom stund. Kanske kör man knåda-vika-metoden som han beskriver i sin bok. Det blir riktigt fin deg då.


Om man vill kunna rosta bröden utan att de fastnar så är det smart att lägga degen i en form. Och låta den jäsa lite till.


Sen är det skjuts in i ugnen som gäller, och efter det är brödet så grant och gott.


Och är man riktigt fiffig så kan man skära det i skivor innan man fryser in det. Bara att ta fram precis lagom många skivor och rosta. Och njuta med jordnötssmör. Mmm, jordnötssmör...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många bröd kan du göra till samma pris som ett i affären??
Farmors barnbarn

mads sa...

Svaret är alltid: en hel plåt!