tisdag 31 mars 2015

Shwook i påsk!

Det är tråkigt att vara sjuk. Så pass tråkigt att man stickar upp en mössa på rekordtid. På fyra dagar - varav en hel del tid gick åt till att halvligga i soffan och sova - lyckades jag sticka upp den här rackaren: 


 Mössan heter Shwook och det är ett himla roligt mönster att sticka. Sedan senaste sekelskiftet har den enda huvudbeklädnaden som jag stickat varit en rättviksmössa, fast det är å andra sidan en rysligt grann mössa om jag får säga det själv. Men efter fyra vintrar i samma mössa så var det dags för något nytt. En påskmössa!


Det roliga var att när jag valde färgerna så tänkte jag:

 - Det här blir ju diskret och snyggt! Vilka ovanligt lugna färger jag har valt. Jag kommer kunna matcha den här mössan till allt, såpass nedtonade färger är det. Ojojoj vad diskret.

Och så har jag stickat färdigt den och inser att jag har stickat en mössa i klassiska tuppfärger, titta bara på det här stolta fjäderfät:


Onekligen väldigt passande så här i påsktider. Nåväl. Jag är väldigt nöjd! Stickad i mestadels Jamieson's Shetland spindrift förutom det mörkgrå som är Kauni. Jag har aldrig stickat med någon av garnerna tidigare, och måste säga att jag är glatt överraskad. Blev fint tycker jag.


Stickorna jag använde var fasta rundstickor från HiyaHiya, och nu vill jag aldrig sticka med något annat. Åh vad härliga de är att sticka med. Vassa och följsamma och finfina. Tipptopp!


Sen började det blåsa så då gick jag hem. Hurra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag sitter här stum av beundran!!!! Jag är så JÄKLA stolt över dina mästerverk!!!! Behöver jag säja att jag tycker den är Jättte fiiin?! Kram Mor!

mads sa...

Tack, vad snällt! Ja det är ju så rackarns roligt, så man kan inte sluta sticka. Kram!