tisdag 30 september 2014

Kartoffelkeller och DDR-hostel.

Efter förmiddagens knatande så var vi tvungna att proviantera, och vi kände oss väldigt sugna på att kolla in utbudet i matvarubutikerna. Kolla in den här snygga blockchokladen:


Men oavsett hur snyggt förpackad den är så är jag inte superförtjust i blockchoklad, så jag nöjde mig med att fotografera den. Däremot passade jag på att köpa min favorit-Rittersport: romrussin med nötkross. Obeskrivligt smarrigt.


När vi hade provianterat färdigt så begav vi oss till Hackescher Markt, där vi såg Fernsehturm blygt titta fram bakom ett höghus:


Vi såg finfin street art på väggarna:


Och en gullig liten giraff som vaktade några tekoppar:


 Det fanns en oerhört obehaglig dockkalender på ett ställe:


 Och en rolig bild på Putin med dragspel, förmodligen helt autentisk och inte alls manipulerad:


Eftersom vi hade gått upp i vargitmmen (det vill säga klockan halv fyra på morgonen) så checkade vi in på hostelet för att kunna ta en liten eftermiddagstupplur. Vi hade bokat in oss på Ostel, ett hostel i mesta De andras liv-känsla.


 Det var både fantastiskt och fruktansvärt. Fantastiskt för att det var så stilrent och ångestsnyggt, fruktansvärt för vad den tiden och tidsandan innebar för människorna som levde i den. Ett heltigenom unikt boende med bekväma sängar och knäppa sufflékuddar som liksom pös ihop till små sladdriga påsar när man lade huvudet på dem.


Notera placeringen av väggkontakten på vänster sida. Mitt på väggen ska den sitta, annars får det vara.

Efter vår lilla uppfriskande tupplur så begav vi oss till Kartoffelkeller, en restaurang tillägnad potatisens lov. Vi tog varsin portion med stekt potatis, lök, fläsk och tre stekta ägg, och varsin Schoppe Bräu till.


Det var sjukt gott, och kolla! Jag åt upp exakt allt av jättemegaportionen!


Då blev jag såhär glad och mätt:


Sen begav vi oss hem till sufflékuddarna igen. Det var en fin första dag i Berlin.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Det är så himla roligt och läsa din berättelse när du är ute och reser. Du skulle passa perfekt som reseledare, eller bok författare om reseskildringar!!! Det hade varit ett nöje och läsa!
Kram Mor!

mads sa...

Tack! Nä reseledare är inget för mig, jag vill bara uppleva resan själv. Men reseskildringar kan jag skriva! Om man får skoja mycket och ha massa bilder i. Typ som på bloggen. Kram!