tisdag 6 januari 2015

Vantarna är färdiga!

Under förra årets sista dagar blev mina färggladaste vantar färdiga (ravelrylänk här). Hurra! 


Garnet är magasin duett supersoft och alltihop är stickat på 2,5 mm strumpstickor. Det var egentligen tänkt att bli halvvantar, men jag märkte att de blev lite vida så det blev ett par vårvantar istället. Och vantar är ju alltid bra att ha, särskilt ett par mjuka och sköna som de här.

Handmönstret är samma som på en av bårderna på min gamla halstub, och stjärnmönstret hittade jag på en vante på ravelry. Men som vanligt i slöjdvärlden så finns mönstren på många ställen innan. Det är det jag gillar: inget är nytt, allt är gjort, men man gör på sitt eget vis.


Som vanligt tog det lika lång tid att göra tummarna som att sticka resten av vanten. Hur kan en liten tummetott vara så jättemegatråkig att sticka? Det är ju bara en liten minisnutt av stora vanten, men nehej då, inte ska jag sticka färdigt. Istället ska det tittas på Star Trek TNG och drickas te och plåtslöjdas. Men nu är tummarna på, hurra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ger dom två tummar upp ;-)
Lill

mads sa...

Tack! Två färdigställda tummar, hihi. Kram!

Anonym sa...

Alltså är du bannemi duktig!!!!
DU MÅSTE lära Hedda också så hon kan föra hantverkets tradition vidare!!! / Mor

mads sa...

Tack! Ja det ska jag absolut göra, men jag får nog vänta lite med att sätta stickor i händerna på henne, så hon inte petar ut ögat. Men sen så! Kram!