tisdag 8 mars 2011

Äntligen!

Jag har för första gången i mitt liv löst hela A-korsordet! Jösses vad svårt det var, men nu är det klart. Hurra!

Det känns ju extra roligt nu när jag dessutom har fått svar på mysteriet om korsordskonstruktör Georg Skogberg. Tack Allers!

Alltså, A-korsordet! Svårighetsgrad: fem ugglor. Jag får faktiskt vara lite självgod idag.

Det här är värt att fira med en semla.

3 kommentarer:

Alfred Skogberg sa...

På vilket sätt var Georg Skogberg ett mysterium? Han var min farfar.

mads sa...

Nämen! Ser man på! Jo, jag hade länge undrat över hur Georg Skogbergs fina (och kluriga!) kryss kunde finnas i Allers, eftersom jag efter lite efterforskningar fann att han inte längre fanns med oss.

Och då funderade jag: är det någon namne som gör kryssen? Eller är det gamla kryss som återpubliceras? Eller hade Georg Skogberg ett väldigt stort lager med kryss så att det skulle räcka för ett tiotal år efter sin bortgång?

Sagt och gjort, jag mejlade till Allers och frågade helt enkelt. Och då fick jag svar på mysteriet: det är återanvända korsord, fast nytextade och med nya illustrationer. Väldigt fiffigt måste jag säga, och till stor glädje för oss A-korsordet-fans som får njuta av din farfars kryss.

Må så gott!

/mads.

Alfred Skogberg sa...

Roligt att farfars korsord fortfarande är populära. Jag kan också tillägga att teckningarna görs av min far, Gerard. Har själv aldrig lyckats lösa ett av korsorden så grattis till bedriften!