torsdag 29 september 2011

Pippimönstrade hossor till en liten knodd.

Jag har stickat ett par pyttesmå hossor till kollegans bebis. Det var roligt! Problemet var bara att jag inte hade något barn att prova dem på.

Men det fanns faktiskt en som passade alldeles utomordentligt i strumporna:

Mönstret är kraftigt inspirerat från Dödergöks pippimönstrade strumpor. Rysligt snygga och lätta att sticka. Jag använde Dödergöks finfina strumpmönster med istickad häl, fast jag räknade om det lite så att det skulle passa till en liten fot.Tror att jag ska fortsätta sticka strumpor på det viset hädanefter. Lättstickat och roligt.

Jag lade upp 36 maskor på 2 mm strumpstickor. Garnet är Drops Baby Merino och det är superwashbehandlat. Kändes bra att använda mjukt och osticksigt garn som går att slänga in i tvättmaskinen.

Nackdelen är att det delar sig ganska mycket, ibland kändes det nästan som att jag stickade med ett bomullsgarn. Och ullknarkare som jag är så gillar jag feta och sticksiga garn, och jag älskar det ulldoftande och rustika. Men jag tror nog att små nyfödda bebisar trivs bättre i något inte fullt lika sticksigt. Alltså blev det don efter (liten) person.


Till tån och hälen använde jag tekniken Fläthoptagning II som står beskriven i den finfina boken Tvåändsstickat. Det är min favorithoptagningsteknik. Ever.

Det var himla skojigt att sticka de här små hossorna. Och knappt nåt garn alls gick det åt. Tror nog att jag kommer sticka lite till.

Inga kommentarer: