tisdag 22 november 2011

Nävertidningsslöjden.

Jag längtar tillbaka till jobbet. Det här med att vara sjuk är verkligen inte min grej. Eftersom jag inte direkt kan bege mig ut och springa av mig så måste jag göra nåt med händerna för att hålla rastlösheten under kontroll. Jag har ju redan bakat och stickat, så nu är det dags för nästa grej:

Näverslöjd.


Den skarpsynte ser genast att den där lilla korgen inte är gjord av näver. Jag vet inte hur det är med dig, men jag har iallafall inte några stora flak färsk björknäver drällande i lägenheten. Men tidningar har jag däremot lassavis av. Alltså: fram med en gammal tidning, sax och gem.

Klipp lagom breda remsor. Är man noggrann kan man mäta och göra remsorna exakt lika breda för ett jämnare resultat. Eller så orkar man inte resa sig för att hämta linjalen så man klipper på fri hand med kökssaxen istället.

Halvvägs igenom ser det ut såhär:


Jag kikade i Mer av näver av Eva Nilsson och Agda Hedman, en trevlig bok som jag fyndade i somras. Den var schysst, bra bilder och sådär. Ingen supernybörjarbok, men har man nån gång vikt julhjärtan i skolan så hajar man själva flätmomentet ganska bra.Och såhär ser den ut uppifrån, nävertidningsslöjdkorgen. Lite snett och vint blev det men ganska gulligt ändå. Åtminstone för att vara ett första försök. Och rastlösheten är som bortblåst.

4 kommentarer:

Pepe sa...

Det märks att vi är släkt. Jag gör visserligen inte nävertidningskorgar när jag är rastlös. Men skriver långa bokrecensioner till min blogg.

mads sa...

Och vilka schyssta recensioner sen! :)

Jaa, när rastlösheten kryper i kroppen så finns det inte mycket att be för. Då gäller det att snöa in på något, sitta och pilla med nåt trixigt slöjdigt som tar all koncentration. Eller ta en riktigt lång promenad med kameran i näven. Då kommer den stora friden över en, och det är så härligt.

Fru B sa...

Läcker liten korg! Så glad jag är att jag tryckte på "nästa blogg" annars hade jag inte hittat hit ; ) På återseende!

mads sa...

Tack Fru B, vad gulligt av dig! Auf Wiedersehen! :)