söndag 27 januari 2013

Där vi bor.

Hur är Sydney? Det känns som en ganska blandad stad. Området vi bor i är ganska fint, lite av ett medelklasskvarter med historiska byggnader i varje hörn. Här står Mackan utanför en länga med radhus. Det är verkligen old school-radhus med minimal terass och utsirade gjutjärnsstaket. Det känns så kolonialt!” sade jag. Och insåg att vi befinner oss i en gammal brittiskt koloni. Erhm.

Huset vi bor i är en gammal textilfabrik som användes för beredning av ull back in the days. Nu är det ombyggt till hyreshus. Vi får låna en lägenhet under vår vistelse, sjukt schysst (thanks, Mary and Ulf!). 

Varje morgon sitter vi och käkar frukost här på balkongen, och lyssnar på ljudet av granna fåglar som tjattrar till varandra. Sämre kan man ha det. Notera DN som ligger på bordet. Den är fyra dagar gammal och mycket genomläst.
\
Några kvarter bort från oss ligger Chinatown. Vi käkade nudlar på Kung Fu Ramen - sjukt gott!

Bredvid oss stod kocken och slog nudeldegen i bänken, så var tjugonde sekund avbröts allas samtal av ett BANG! BANG! BANG! Mycket sås, mycket grönsaker, mycket av allt. Och ja, vi spillde på oss.


 I parken såg vi en ödla. Den solade sig bredvid en parkbänk och såg väldigt stolt ut.
”It’s a water dragon, these bushes are filled with’em” sa en förbipasserande pappa till sitt barn. Och nej, vi satte oss inte på bänken bredvid ödlan. Ville liksom inte att ödlan skulle hoppa upp i knät.


Två storkfåglar som jag väljer att kalla ibiz (säkert är det inte alls ibizar, men det är ett snyggt ord, och det där är två snygga fåglar) stod och plockade bland sandkornen. Det finns även duvor och helt vanliga silltrutar i stan, men de känns inte lika exotiska att fotografera. 


Och här kommer det obligatoriska ”nu-ska-vi-fota-oss-bredvid-palmen”-fotot. Tjusigt värre. 

Yes! Det var vårt kvarter det!

Inga kommentarer: