fredag 7 oktober 2011

Svenska tröjor.

Som den slöjdnörd jag är så finns det vissa böcker som man suktar efter. De där som man verkligen vill äga och inte bara låna som sönderbläddrade exemplar på bibblan. Som till exempel boken Svenska tröjor av Britt-Marie Christoffersson.

Den brukar ibland dyka upp på någon av auktionssajterna på nätet och dra iväg till ett pris över 500 kronor. Just nu finns den ute på Bokbörsen till det blygsamma priset 700 spänn, vilket är en liten indikation på hur eftertraktad Svenska tröjor är.

Igår sprang jag iväg till min lokala loppis för att kika om de hade några Tranströmer-böcker kvar. Nähä, de var sedan länge slut. Jaja. Tog ett litet varv bland handarbetsböckerna. Och kan du gissa vad jag hittade i hyllan, mellan Eterneller och Måla korgar, halsband, ägg? Jomenvisstserru, Svenska tröjor! Pris: trettio kronor.


Gudars skymning vad glad jag blev! Sedan tidigare har jag den finfina boken Sticka med hemslöjden som jag också har hittat på loppis för några tjugor. Mitt slöjdbibliotek börjar så sakteliga fyllas på med gamla godingar (och några blivande klassiker).


Kolla bara på diagrammen. Är det inte poesi så säg.

Man vet att man är en nörd när hjärtat börjar klappa lite extra vid åsynen av en stiliserad blomma i ett härligt rapporterande mönster. Halleluja!

2 kommentarer:

Anonym sa...

OJ! Jag får ta och handskas lite försiktigare med min dyrgrip; Svenska tröjor. Vem kunde ana att den skulle gå för 700;- :) Men den är ju väldigt fin!

Sommarhälsningar från
Liv

mads sa...

Visst är den fin! Blev så himla glad när jag hittade den. Och till bra pris också :)

Ha inte stickat nåt ur den än, men snart kommer nog andan på.

Fridens!