torsdag 26 maj 2011

Galaxy Quest.

Jag såg den bästa Star Trek-filmen idag, nämligen Galaxy Quest.

Jaja, jag vet att det inte är nån riktig Star Trek-film, men den är så himla skön och kul och alldeles, alldeles underbar för en nörd som jag.

Plotten är som följer: de avdankade skådisarna från teveserien Galaxy Quest drar runt på science fiction-mässor och stormarknader. De ägnar tiden åt att skriva autografer och göra fans besvikna. Tills en dag då verkliga utomjordingar misstar skådespelarna för att vara riktiga rymdhjältar. Och det blir bara värre och värre... (infoga valfritt hajgrin här)

Tänk Tre amigos eller Tropic Thunder. Fast med kackiga science fiction-skådespelare från en fejkserie som alldeles uppenbart är baserat på Star Trek. Som om William Shatner skulle få för sig att rädda universum. På riktigt!

Hehe.

Nedan är ett utsnitt ur fejk-Galaxy Quest. Det är nästan lika bra som riktiga Star Trek. Kanske till och med lite, lite bättre.


Har man sagt A får man säga B. Varsågod, här slåss Kirk mot Gorn i avsnittet Arena från Star Trek TOS (1.18). En riktig klassiker.


Det är som poesi. Se original-Star Trek, för bövelen! Och se filmen Galaxy Quest. Sällan har uppblåsthet varit så roligt.

Inga kommentarer: