tisdag 17 maj 2011

Skansen.

Det fina med att besöka Skansen är allt som man kan titta på. Och blommor att lukta på. Och så måste man ta en fin bild med blommor såklart. Som den här:

Som sagt, Skansen! En trevlig plats att besöka när det är lite halvmulet och man på ren impuls bestämmer sig för att åka båt till Djurgården för att titta på Stockholms snyggaste port. Ja, du vet vilken port jag menar, eller hur?

Den på Seglora kyrka såklart:
Den visar dessutom riktningen. Uppåt! Det vore ju skam om den pekade neråt. Fast då skulle man kunna sätta två prickar på dörren så blir det en glad gubbe. Och så skulle det problemet vara ur världen.

Inga rosor blommade, däremot vippade glada tulpaner på kronbladen. Så mycket Star Trek som en blomma kan bli:


I lanthandeln inhandlades en isskåpskall cider. Den var himla god och jättestor. Vi satt på en bänk och låtsades att det var alkohol i den. Det var roligt. Sen tröttnade vi.

Porr för lantisar i storstan: gärdsgård i motljus.

Och en liten förgätmigej hamnade på bild. Den blomman får mig alltid att tänka på sagan i den sönderlästa barnboken hos mormor. Det fanns tre olika böcker, jag tyckte bäst om den röda för den innehöll sagan där det stektes pannkakor på slutet. Och jag har alltid gillat pannkakor.

Vi ville titta på en uggla. Det gick sådär.

Men vi såg en björn. Den tittade på utsikten och såg ut som en cowboy.

Vi tittade på sälar. Oj vad många sälar vi såg. Man kunde knappt se vattnet för alla sälar. Ja jisses med sälar.
Och som final såg vi en gås på ett hett grästak.

Sen åkte vi hem. Det var en fin dag.

Inga kommentarer: